Congresul Internațional de Neuropsihanaliză din Tel-Aviv

Dragi oameni frumoși, pasionați de psihologie și de modul în care funcționează creierul și mintea umană.

Vă anunț cu entuziasm că în perioada 6-8 iulie va avea loc în Tel Aviv cel de-al 23-lea Congres Internațional de Neuropsihanaliză.

Acest eveniment important va aduce împreună specialiști și cercetători de top din întreaga lume pentru a discuta despre dezvoltarea neurologică și psihanaliză în contextul jocului și al dinamicii grupurilor.

Printre subiectele importante care vor fi abordate se numără rolul jocului în dezvoltarea principiului realității și implicațiile deprivării de joacă în înțelegerea patologiei la adulți. De asemenea, vor fi dezbătute subiecte legate de creativitate, experiența artistică, relația cu grupurile interne și externe, ierarhia, puterea și schimbarea de roluri în dinamica jocului la copii și adulți.

În cadrul acestui eveniment important, vor fi prezenți psihologi din România alături două echipe de cercetare alături de care se vor prezenta două teme deosebit de relevante legate de joc, pe care le puteți regăsi în program.

În prima prezentare vom discuta despre aspecte ale dezvoltării Eului prin joacă. Vom explora modul în care jocul facilitează procesul de dezvoltare al principiului realității prin existența și petrecerea acestuia într-un spațiu creativ și securizant care să faciliteze dezvoltarea sănătoasă a identității și personalității unui individ. La final va fi prezentat și un caz clinic care va ilustra utilizarea jocului în dezvoltarea rezilienței și vindecarea traumei.

În cea de-a doua prezentare vom discuta despre “rolul jocului în dinamica grupurilor“, analizând dinamica grupurilor dintr-o perspectivă neuropsihanalitică și punând accent pe interacțiunea nevoilor emoționale în cadrul unui grup. Vom analiza aplicabilitatea conceptului de “pături Markov” și al “Principiului Energiei Libere” (Solms și Friston) în dinamica grupurilor, unde grupul este văzut ca un organism cu o capacitate proprie de autoorganizare, capabil de a trage concluzii și de a-și construi propriile insight-uri în încercarea sa de a supraviețui într-un mediu complex și dinamic. În acest context, vom aborda grupurile ca pe o formă de activitate de joacă care se desfășoară într-un spațiu securizant, în care membrii își pot explora nevoile și blocajele emoționale în încercarea de a-și găsi noi modalități mai eficiente de a le veni în întâmpinare.

În plus, veți avea ocazia să luați parte la o mulțime de activități interesante (vizită la Ierusalim, , să întâlniți oameni frumoși, deschiși și creativi, să vă bucurați de o vreme superbă și să descoperiți alte subiecte fascinante cu fiecare activitate și prezentare din program.

Pentru cei care se vor înscrie până pe data de 7 Mai, o vor putea face la un preț cu aproximativ 80$ mai puțin față de prețul inițial.

Pentru informații legate de transport, cazare (pot facilita prin intermediul organizatorilor găsirea de spații de cazare) sau pentru orice alte întrebări, vă astept cu drag să îmi scrieți la adresa de email: contact@neurofm.ro sau la numarul de telefon: 0748529394.

Cei care vor dori să ni se alăture, nu vor fi singuri acolo, avem oameni frumosi si echipe din toate colțurile lumii care abia așteaptă să ne cunoască. 

Pentru înscriere sau pentru orice alte informații legate de congres vă invit să accesați pagina oficiala a evenimentului:

https://www.npsa2023.com/registration

De asemenea, pentru a vizualiza  programul cu zilele, orele, temele abordate și speakerii din cadrul fiecărei sesiuni, va rog să dați click pe acest link.

Sunteți cu toții invitați să „vă jucați” alături de noi la acest eveniment deosebit de important și interesant.

Vă așteptăm cu drag!

Author: Gabriel Enache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *