La fiecare sfârșit de an ne propunem, de obicei, să schimbăm ceva.
Ne stabilim noi obiective și încercăm să ne reinventăm, într-un oarecare măsură, viața.
Acest lucru poate însemna să ne întâlnim, în sfârșit, jumătatea, să adoptăm un stil de viață mai sănătos, să ne lăsăm de fumat ori să obținem jobul, promovarea sau salariul mult visate.
Ne gândim la tot ceea ce pare că lipsește în viața noastră și ne imaginăm pe noi înșine mult mai fericiți și mai împliniți de cealaltă parte a schimbării pe care ne-o dorim.
Timpul, așa cum îl percepem, este un ciclu infinit și continuu de zi și noapte, de anotimpuri și de o existență marcată de naștere, de moarte și schimbare.
Bebelușii devin copii, copiii adulți, adulții dau naștere altor copii, iar, mai apoi, devin bătrâni. Vieți noi se nasc pe măsură ce ne luăm rămas bun de la cei care au trecut mai departe.
Unele relații sau etape ale vieții se încheie lăsând locul altora noi.
Unii oameni se îndrăgostesc, în timp ce alții rămân fără de cei pe care-i iubesc.
Această schimbare transformă roata timpului și a vieții.
Fără schimbare, nu există creștere.
Fără schimbare, viața devine statică, învechită și limitată.
Ca orice lucru din natură, o floare nu rămâne pentru totdeauna, indiferent cât de frumoasă este.
Așadar, la fiecare sfârșit de an, când calendarul se strecoară tiptil spre ultimele sale pagini, pe măsură ce oamenii se grăbesc împinși de haosul și frenezia cheltuielilor, prefer să mă retrag într-un spațiu tăcut de autoreflecție.
În acest spațiu, îmi scriu lista cu lucrurile față de care sunt recunoscător pentru anul care trece și îmi stabilesc intențiile și obiectivele pentru anul următor.
Acest lucru îmi oferă un sentiment profund de entuziasm și energie pentru anul care vine, apoi îmi pregătesc mintea, corpul și sufletul pentru a curge alături de ea.
De obicei, îmi propun să scriu o singură pagină cu sentimente de recunoștință în ajun de Anul Nou. Însă de cele mai multe ori, stiloul meu nu vrea să se oprească și mă trezesc cu trei sau patru pagini pline de lucruri pentru care sunt recunoscător.
Cu toate acestea, când m-am apucat să scriu pentru prima dată, cu cinci ani în urmă, înainte de revelion, am stat acolo și m-am uitat la pagina goală, gândindu-mă câteva ore bune la cum să încep.
Apoi, în tot acest blocaj, la un moment dat inima mi-a șoptit: „Sunt recunoscător că am reușit să trec cu bine anul acesta!”. Și, apoi, mi-a șoptit din nou: „Sunt recunoscător că, în urma acestui an, am devenit mai înțelept, mai evoluat și mai plin de compasiune”. „Sunt recunoscător că am avut parte atât de momente pline de bucurie și de sens, cât și de provocări și răni care m-au ajutat să privesc mai bine în interior.”
2020 a fost anul în care am văzut oameni tineri suferind de boli grave.
A fost anul în care, poate, mi-am pus cele mai dureroase întrebări legate de sens.
A fost anul în care mi s-au închis multe uși, lăsând loc altora noi.
Am avut conflicte cu oamenii din jurul meu, dar cele mai aprige războaie le-am purtat cu mine însumi, acolo unde nu există învingător sau perdant.
Iar lista poate continua.
La nivel global, războaiele și revoltele s-au ținut scai. De la conflictele sângeroase din Belarus, la cei peste 85.000 de copii care au murit de foame în Yemen. De la scurgerile majore de petrol în oceanele curate și până la contextul actual al epidemiei mondiale de coronavirus.
A fost un an de haos, asupra căruia vreau să reflectez în paginile mele de recunoștință.
Deoarece, așa cum se spune, din haos ia naștere o nouă ordine.
Prin haos și prin incertitudine ne dăm voie să creștem.
Învățăm să avem mai multă încredere în noi și să privim lucrurile într-un mod mult mai deschis și mai pătrunzător.
Prin provocări, avem ocazia de a ne vedea așa cum suntem.
Puternici, înțelepți și curajoși. Dar și vulnerabili, temători sau neputincioși.
Ni se oferă ocazia de a privi mai autentic și să ne conectăm la înțelepciunea și la vocea sinelui nostru interior.
Așa că, din moment ce am ajuns la sfârșitul acestui an, vă îndemn la propriile voastre rânduri sau pagini de recunoștință.
Pentru aceasta, aș dori să vă ofer cinci sugestii care să vă ajute să pășiți mai departe și cu mai multă deschidere în brațele schimbării.
Va fi un an în care, inevitabil, va trebui să faceți alegeri.
În fiecare moment al zilei, și mai ales când vă confruntați cu o schimbare iminentă, aveți de ales dacă să îmbrățișați schimbarea sau să vă împotriviți.
Îmbrățișarea schimbării necesită curaj și încredere, deoarece nu este ușor pentru nimeni să iasă în afara zonei de confort.
Nevoia de control, pe de altă parte, ne va plasa mereu și mereu în același loc. Dintr-o dorință arzătoare de certitudine, ne vom trezi blocați în propriile scenarii repetitive ale vieții.
Având încredere și îmbrățișând schimbarea, acest lucru vă poate aduce creștere și posibilități infinite.
Intrați în Noul An cu intenția de a alege fericirea, atât pentru voi cât și pentru cei din jur!
Fericirea este o alegere care vine din interior.
Indiferent de circumstanțele externe, percepția noastră asupra realității este cea care ne determină emoțiile și sentimentele.
Încercați să vă uitați la partea bună a lucrurilor.
Întrebați-vă, de exemplu: „Ce pot eu învăța din asta? În ce măsură poate constitui un blocaj sau o experiență din care să cresc?”
Rămâneți ancorați la realitate, la intuiția și la înțelepciunea voastră interioară!
De multe ori, tot ceea ce avem nevoie se află deja în noi. Această ancoră internă vă va ajuta să vă cunoașteți mai bine puterea și slăbiciunile și să le folosiți pentru naviga furtunile și valurile vieții cu îndemânare și ușurință.
Fiți deschiși către nou!
Schimbarea implică flux și mișcare, care vă vor aduce experiențe, oameni, locuri și idei noi. Fiți deschiși să primiți lăsând loc să se petreacă lucruri noi și diferite.
Și renunțați la vechi dacă nu vă mai aduce niciun beneficiu.
Îmbrățișați creșterea!
În cele din urmă, creșterea va veni ca rezultat natural al ancorării în interior, al încrederii și noului pe care-l aduce schimbarea.
La fel cum soarele permite unei plante să încolțească dintr-o sămânță, fericirea în care o să vă proiectați vă va permite să creșteți și să prosperați în majoritatea domeniilor vieții.
Veți lega prietenii noi, relații durabile și sănătoase, succese și bucurii de care poate, nu ați avut încă parte.
Veți debloca adevărata putere a creativității voastre.
Veți avea idei noi iar imaginația și visele vor deveni mult mai aproape de realitate.
În anul care vine, îmi doresc să curgem cu toții prin energiile schimbării și să îmbrățișăm acest minunat dar al vieții, împreună cu misterul și emoția în care se scaldă, prin tot acest necunoscut.