Cât este de esențială legătura dintre pământ și creierul uman?

Viața este o călătorie.

O călătorie de creștere, atât pentru noi, cât și pentru restul umanității.

O călătorie în care cele mai importante valori sunt Pământul și creierul uman.

Deoarece sănătatea Pământului și protejarea vieții sunt singurele viziuni suficient de puternice pentru a depăși tensiunile etnice, culturale și religioase apărute în ultimul timp.

Doar Pământul poate deveni axa centrală în jurul căreia poate fi învârtită pacea mondială.

Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de o conștiință colectivă suficient de mare, suficient de unită identitar și existențial, dincolo de apartenențele naționale, etnice sau de gen.

Iar acest avans al conștiinței umane nu poate fi obținut decât cu ajutorul dezvoltării creierului uman.

Cu alte cuvinte, schimbându-ne creierul ne vom schimba și modul de a gândi, putând accesa un simț al realității și al identității umane mult mai extins.

Creierul este începutul și sfârșitul existenței noastre.

Încă din uterul mamei, pe măsură ce undele creierului sunt activate pentru prima dată, viața începe să capete sens.

Când undele cerebrale încetează, viața, așa cum o știam, va înceta să mai existe.

Dar viața este înregistrată și păstrată în creier ca memorie conștientă și subconștientă încă de când ne știm. Iar creierul nostru conține atât istoria a milioane de ani de evoluție, cât și caracteristicile și abilitățile unice ale ființei umane.

Cu toate acestea, pământul este rădăcina existenței, conținătorul tuturor valorilor noastre colective și sursa întregii vieți.

Așa că, avem nevoie să ne iubim și să ne înțelegem planeta. Să-i simțim realitatea și să-i împărtășim frumusețea, durerea și întreaga transformare prin care trece.

Și nu putem realiza acest lucru decât construind o punte de legătură între mintea noastră și mintea planetei Pământ.

Dar, pentru ca această conexiune să aibă loc, trebuie să ne dăm seama că Pământul este o entitate vie, o entitate care conține și poate comunica cu nenumăratele forme de viață care îl populează.

Iar aceste legături trebuie să le simțim adânc în sufletele noastre, în inimile noastre și în celulele corpurilor noastre și nu pot fi rupte de barierele tranzitorii ale rasei, religiei sau identității naționale.

Doar atunci creierele noastre vor putea suferi o transformare fundamentală, menită să schimbe în bine lumea și planeta pe care trăim.

Author: Gabriel Enache

3 thoughts on “Cât este de esențială legătura dintre pământ și creierul uman?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *